Zoeken
Kies uw taal
6 november 2023

Herhaalservice

Voor mensen die chronisch één of meer medicijnen gebruiken werkt Medioo met de herhaalservice. Dit betekent dat u niet steeds zelf apart de geneesmiddelen hoeft te herhalen. De apotheek houdt voor u bij wanneer de medicijnen besteld en geleverd moeten worden. U krijgt automatisch bericht wanneer uw nieuwe medicatie klaarstaat.

Hoe werkt dit in de praktijk?

De assistente meldt u aan voor de herhaalservice. In ons systeem worden al uw chronische medicijnen voor 3 maanden in één keer herhaald en besteld. Dit doen we uiterlijk 2 weken voordat uw medicijnen op raken. U krijgt bericht van de apotheek dat uw nieuwe medicijnen klaar staan. U heeft dan ruim voldoende de tijd om de medicijnen op te halen.

Vanaf november/december 2023 kan dit ook via onze uitgifte automaat.

De voordelen voor u:

  • U hoeft niet meer zelf uw voorraden bij te houden
  • U hoeft voor chronische medicatie niet meer zelf herhaalrecepten te bestellen
  • Al uw chronische medicatie loopt gelijk en u hoeft maar 1x per 3 maanden medicatie op te halen bij de apotheek
  • Een beter medicatieoverzicht voor u, uw huisarts en uw specialist

Wat kan niet in de herhaalservice?

Helaas kunnen niet alle soorten medicijnen in de herhaalservice. Het gaat om medicijnen die u af en toe gebruikt, of medicijnen waarbij het gebruik steeds wisselt. Slaap- en kalmeringsmiddelen of opiaten worden alleen per maand verstrekt en kunnen niet in de herhaalservice.

Wijzigingen in uw medicatie?

Wanneer er wijzigingen in uw medicijnen plaatsvinden, geeft u dit dan alstublieft tijdig aan ons door. Vraag uw behandeld arts of specialist zoveel mogelijk de actuele voorschriften naar ons op te sturen. Wij kunnen dit dan direct voor u aanpassen.

Kosten?

De herhaalservice is gratis voor u.

Terug naar overzicht
Twijfelt u of u wel naar de huisarts moet?
Hieronder vindt u allerlei informatie die u verder helpt.